Publicitate

Amy Winehouse

Publicitate


Cantareata si compozitoarea engleza Amy Winehouse a devenit celebra pentru vocea sa puternica, contralto, care i-a permis sa atinga note muzicale foarte joase, si stilul pe care l-a abordat, care combina elemente de jazz, soul si rhythm and blues. Winehouse a debutat in 2003 cu albumul intitulat "Frank", pentru care a primit o nominalizare la Mercury Prize. Ea a castigat in anul 2007 un premiu BRIT la categoria "Cea mai buna cantareata britanica" si o nominalizare pentru "Cel mai bun album britanic". În acelasi an, albumul Back to Black a fost anuntat ca unul dintre cele douasprezece nominalizate pentru Mercury Prize 2007. Winehouse a obtinut si trei nominalizari la MTV Video Music Awards.
O copilarie agitata
Amy Winehouse s-a nascut la 14 septembrie 1983 in cartierul Enfield din Londra, fiind al doilea copil al unui sofer de taxi, Mitchell Winehouse, si al unei farmaciste, Janis Winehouse. Parintii ei au divortat pe vremea cand ea avea noua ani, iar de atunci Amy si Alex, fratele sau, au locuit impreuna cu mama lor in Southgate. La varsta de 10 ani, Amy a cantat intr-o formatie de rap numita Sweet-n-Sour. Ea a inceput sa consume droguri de la o varsta foarte frageda, 14 ani. Amy a inregistrat prima caseta demo la varsta de 16 ani . Prietenul ei, cantaretul soul Tyler James, a trimis inregistrarea unui reprezentant al companiei A&R. Bucurandu-se de reactia favorabila a casei de discuri, cantareata isi pregateste astfel debutul profesional.

Primul album: Frank

Cantareata si-a lansat albumul de debut, intitulat Frank, la data de 20 octombrie 2003. Albumul a primit de doua ori discul de platina si a fost comercializat in peste 675.000 de exemplare numai in Marea Britanie. Al doilea album al cantaretei, intitulat "Back to Black" a fost lansat in anul 2006 si s-a bucurat de un succes fulminant, fiind vandut in aproape 9,5 milioane de exemplare pe plan mondial. Primul single extras de pe albumul Back to Black este intitulat "Rehab". Acesta a fost lansat pe data de 23 octombrie 2006. Cantecul explica refuzul cantaretei britanice de a se interna intr-o clinica de dezintoxicare, dupa ce compania sa de management a incurajat-o sa faca asta.

Cel de-al doilea single extras de pe album, intitulat "You Know I'm No Good" a fost lansat pe data de 8 ianuarie 2007, remixat de rapperul american Ghostface Killah. Aceasta piesa nu a avut un succes international ca si primul single, dar a ajutat albumul Back to Black sa ramana in topurile de specialitate din Europa.

Beata pe scena

Marele turneu de revenire al lui Amy Winehouse, programat in acest an, s-a dovedit un fiasco. Cei aproximativ 20.000 de fani care s-au strans, in luna iunie, in capitala Serbiei pentru show-ul care deschidea turneul european al cantaretei au fost dezamagiti cand Amy Winehouse a aparut pe scena in stare de ebrietate. Dupa acest episod, Winehouse a intrat din nou la dezalcoolizare, iar mai multe concerte au fost anulate, inclusiv cel programat pe 15 august la Bucuresti.

Viata personala, dominata de droguri

Amy Winehouse s-a maritat cu Blake Fielder-Civil, intr-o ceremonie neanuntata, tinuta in Miami, in anul 2007. Pe data de 8 august 2007, Winehouse a fost internata dupa ce a intrat in coma dupa o supradoza. Ulterior ea a declarat ca a fumat heroina, inhalat cocaina a luat ecstesy si ketamina, impreuna cu whiskey si vodca de-a lungul unui raid prin barurile din Londra. Blake Fielder-Civil a anuntat in luna ianuarie 2008 ca intentioneaza sa ceara divortul, invocand infidelitatea lui Amy.  Actele de divort au aratat ca atunci cand a fost intrebata daca isi asuma acuzatia de infidelitate, Amy a raspuns “Da".


Sursa: cuvant cenzurat.click.ro

Publicitate
Sesizeaza neregula