Publicitate

Audrey Hepburn

Publicitate

Binecunoscuta actrita Audrey Hepburn s-a nascut la data de 4 mai 1929 in Belgia la Brussels. Este fica unei baronese Olandeze, iar o mare parte a copilariei si-o petrece calatorind intre Anglia, Belgia si Olanda datorita tatalui sau, un bancher anglo-irlandez. Dupa divortul parintilor este trimisa la o scoala de fete din Londra.

Pe perioada celui de-al doilea razboi mondial, Audrey locuieste intr-un oras ocupat de trupele naziste si tot aici urmeaza cursuri de balet. La sfarsitul razboiului pleaca cu o bursa la Londra si in scurt timp devine unua dintre cele mai frumoase femei din lumea modei.

Primele ei roluri au venit in urma unei oferte de la British Picture. Printre aceste roluri se numara si cel din filmul "The Lavender Hill Mob" din anul 1951. A avut roluri in filme de succes precum "Secret People" (1952) si "Monte Carlo, Baby" (1953). Tot in 1953 obtine primul ei rol major in filmul lui William Wyler - Roman Holiday. Hepburn a fost apreciata pentru rolul printesei europene, in urma caruia a castigat un premiu Oscar pentru cea mai buna actrita.

De-a lungul carierei sale Audrey a fost o sursa de inspiratie pentru lumea modei datorita colaborarii sale cu designerul Givenchy, cel care ii crea costumele pentru film, si de asemenea, datorita frumusetii ei.

Filmografie:

- My Fair Lady - 1964

- Paris When It Sizzles (Parisul zgomotos) - 1964

- Breakfast at Tiffany's (Mic dejun la Tiffany) - 1961

- War and Peace (Razboi si pace) - 1956

- Sabrina - 1954

- Roman Holiday (Vacanta la Roma) - 1953

Publicitate
Sesizeaza neregula