Publicitate

Casele astrologice

Publicitate

Fiind o stiinta complexa, astrologia studiaza si evidentiaza printre altele si influentele concrete, "palpabile" ale fluxurilor astrale planetare asupra diverselor domenii de activitate ale fiintei umane; prin studii amanuntite realizate de catre astrologii din vechime s-a constatat ca unele dintre aceste domenii de activitate pot fi grupate, din punct de vedere astrologic, dupa anumite caracteristici similare. Aceasta grupare a lor s-a realizat cu ajutorul - si totodata a determinat introducerea - conceptului de case astrologice.

Am vazut pana acum ce influente astrale au asupra omului zodiile si planetele. Deoarece omul traieste pe Pamant, este firesc sa ne punem intrebarea cum anume este el influentat de acest lucru, daca aceste influente au o anumita caracteristica aparte si cum sunt percepute ele de catre fiinta umana, la modul concret, in viata sa cotidiana. Raspunsul la aceasta intrebare este dat de casele astrologice.

Definitie

Casele indica relatia dintre semnele zodiacului si rotatia Pamantului in jurul axei sale. Natura simbolica a caselor a fost revelata prin intuitie si iluminare de catre inteleptii antichitatii si, in acelasi timp, casele isi gasesc si o explicatie fireasca. Ele reprezinta diversele domenii de activitate caracteristice fiintei umane cum ar fi: casatoria, cariera, sanatatea, personalitatea.

Observatii

• Zodiile arata modul in care noi receptam energiile astrale (influxurile astrale) prin intermediul planetelor.

• Casele arata felul in care noi exprimam aceste energii astrale – adica in ce domenii de activitate specifice manifestam aceste energii astrale. Astfel, influenta subtila a sferelor de forta a planetelor si a semnelor zodiacale ce se afla intr-o anumita casa este centrata tocmai pe activitatile corespunzatoare acestei case.

Publicitate
Sesizeaza neregula