Publicitate

Directoare Web

Publicitate


Inscrierea sitului in directoare web
Directoarele web cele mai cunoscute precum DMOZ ( ODP -open directory project), Yahoo, GoGuides, Zeal, Bluefind au criterii foarte stricte ce trebuiesc indeplinite pentru a accepta noi situri. Asigura-te ca respecti toate aceste criterii, si cererea ta de adaugare va fi acceptata.
De ce sunt utile directoarele web?

Inainte de a discuta criterile pe baza carora un site web este acceptat sau nu intr-un director web, as dori sa ma opresc asupra acestei intrebari. Pana la urma, de ce este importanta inscrierea in directoarele web? Este cunoscut faptul ca cea mai mare parte a traficului unui site web provine de la motoarelor de cautare si nu din directoare web.

Mai mult decat atat, de cele mai multe ori, in urma procesului de inscriere siteul tau va fi adaugat intr-o categorie ce contine deja sute de alte situri. In primul rand, directoarele web cresc semnificativ numarul linkurilor catre situl tau. DMOZ este principala sursa pentru directorul Google cat si pentru alte cateva zeci, aducandu-ti astfel zeci sau chiar sute de linkuri. Este cunoscut faptul ca numarul si calitatea linkurilor catre o pagina web determina valoarea PageRankului.  Prezenta unui site in acest director este garantia calitatii acelui site. Fiecare site prezent in DMOZ este verificat de catre editori specializati, ajutand semnificativ si la optimizarea pentru motoarele de cautare.

Ce trebuie sa fac inainte de a-mi inscrie situl in directoare web?

Asigura-te ca ai continut unic, relevant pentru cuvintele cheie tintite Scopul fiecarui director web este acela de a lista pe categorii situri de calitate, cu continut unic. Nu are sens ca un director web sa listeze de mai multe ori situri web cu continut duplicitar (exemplu situri afiliate altor situri ce preiau continutul acestora sub o alta forma).

Situl tau este stabil, complet functional, accesibil

Atat directoarele web cat si motoarele de cautare detesta paginile in constructie. Vizitatorul doreste informatie si nu o pagina in constructie. Navigarea pe internet este un proces rapid, iar un site inaccesibil, derutant, nefunctional este parasit in doar cateva secunde in favoarea altuia. Testeaza-l in diferite browsere (cele mai folosite browsere sunt Internet Explorer, Mozzila Firefox, Opera, Safari, Netscape), sisteme de operare, in diferite rezolutii (800x600 - 1280x768). De asemenea trebuie luata in considerare stabilitatea serverului pe care este gazduit situl tau. Acesta trebuie sa fie accesibil 24 de ore din 24, iar timpul de incarcare sa fie decent (de la mai putin de o secunda la cateva zeci).

Citeste cu atentie criteriile fiecarui director web

Fiecare director web are propriile reguli pe baza carora listeaza noi situri. Criteriile pot fi generale, pentru intreg directorul web cat si specifice unei categorii in parte.

In ce directoare web trebuie sa imi inscriu situl?

Directorul web DMOZ

DMOZ este cel mai mare director web in momentul de fata, contine zeci de mii de situri, atent verificate de catre editori specializati pentru fiecare categorie in parte.

Inscrierea este gratuita si poate dura pana la 6 luni, iar uneori chiar mai mult, astfel incat rabdarea este necesara. Prezenta in DMOZ este importanta deoarece o simpla listare aici aduce la randul ei pana la 300 de listari in alte directoare web ce il folosesc ca sursa principala (inclusiv Google).

Directorul web Yahoo!

Un alt mare director web il reprezinta Yahoo! Directory. Inscrierea in director nu este gratuita, fiind perceputa o taxa de aproximativ 299$ anual. Plata acestei taxe nu garanteaza inscrierea, astfel incat trebuie sa verifici respectarea fiecarui criteriu.

Directorul web LookSmart

LookSmart foloseste conceptul de pay-per-click, astfel incat odata inscris la ei, plata se face in functie de numarul de vizite primite prin ei. De fiecare data cand un vizitator ajunge pe pagina ta prin intermediul LookSmart, suma datorata lor creste. (de obicei cu cativa centi).


Sursa: cuvant cenzurat.designlabs.roPublicitate
Sesizeaza neregula