Publicitate

Ecuatiile lui Maxwell

Publicitate


J.C Maxwell dupa ce a studiat cercetariile in electricitate ale lui Faraday a pornit sa formuleze matematic o noua teorie a electricitatii si a magnetismului.El nu s-a putut folosi in demonstratiile sale de relativitate deoarece aceasta nu fusese inca descoperita,structura materiei era un mister iar relatia dintre lumina si electromagnetism nu era inca cunoscuta.In timp ce teoria lui Maxwell s-a dezvoltat termenul ∂E/∂t apare cu totul natural in formularea sa.El a denumit pe acesta “current de deplasare". Maxwell era interesta de campul magnetic in substanta solida ca si in vid sic and vorbeste despre un curent de deplasare el include adesea de asemenea o oarecare sarcina in miscare.
Maxwell a gandit spatiul insusi ca un mediu,"eterul" in cat chiar si in absenta materiei solide curentul de deplasare aparea in ceva.Ecuatiile matematice ale lui Maxwell au fost perfect clare si neabigue si introducerea curentului de deplasare a fost o descoperire teoretica importanta. Descrierea campului electromagnetic realizat de Maxwell a fost in mod essential complet.
Aceste legi sunt scrise pt. campuri in vid in prezenta de sarcina electrica ρ si a curentului electric adik a sarcinii in miscare de desnitate J.

Prima ecuatie este legea lui Faraday a inductiei .A doua exprima dependenat campului magnetic de densitatea curentului de deplasare sau rata de variatie a campului electric, si de densitatea curentului de conductie, sau viteza de miscare a sarcinii electrice.A treia este echivalenta cu legea lui Coulomb.


Sursa: cuvant cenzurat.scritube.comPublicitate
Sesizeaza neregula