Publicitate

Elizabeth Taylor

Publicitate

Actrita Elizabeth Taylor s-a nascut pe 27 februarie 1932 la Londra, parintii ei fiind de nationalitate americana. Inainte sa inceapa cel de-al doilea razboi mondial, Elizabeth Taylor se muta impreuna cu familia ei in Los Angeles unde debuteaza ca actrita. Inca din copilarie s-a facut remarcata prin frumusetea ei, fapt pentru care, la varsta de 10 ani, a semnat un contract MGM si a jucat in primul sau film numit "There's One Born Every Minute".

A urmat apoi, la un an de la debut, rolul din filmul Lassie Come Home, iar in 1944 devine vedeta jucand rolul principal in clasicul film "National Velvet". Elizabeth Taylor este unul dintre putinii copii-vedeta care nu si-a pierdut interesul pentru actorie si a reusit sa-si dezvolete o vasta cariera.

Elizabeth Taylor a jucat in peste 50 de filme si a reusit sa castige premii la aproape toate festivalurile de film. In anul 1960 primeste un premiu Oscar pentru filmul "Butterfield 8", iar in 1966 primeste un Oscar si Premiul Academiei Britanice pentru Who's Afraid of Virginia Woolf?. De asemenea, actrita castiga premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul International de la Berlin.

Pe langa cariera ei de actrita, Elizabeth Taylor a participat la numeroase actiuni caritabile, dedicate compaterii SIDA.

Publicitate
Sesizeaza neregula