Publicitate

Inorogul

Publicitate

Descriere:

Inorogul, denumit licorna sau unicorn este un animal mitologic puternic, salbatic si fioros. Inorogul este reprezentat de un cal alb avand un corn in mijlocul fruntii. Unele legende descriu cornul unicornului ca avand puteri magice: da viata, indeparteaza raul sau vindeca bolile.

Plinius, biologul roman il descria ca avand corpul unui cal, capul unei caprioare, picoarele unui elefant, coada unui porc si ca avand un corn negru in centru fruntii.

Origine:

Inorogul este un monstru fantastic, prezent atat in mitologia estica cat si in cea vestica.

Zoologii din ziua de azi au demonstrat ca inorogul nu a existat niciodata desi exista multe animale ce au pe cap protuberante osoase ce semana mai mult sau mai putin cu un corn ceea ce ar fi putut alimenta legenda inorogului. Rinocerii si girafele au un astfel de corn.

Unii cred ca narvalii ar sta la baza legendei inorogului. Narvalul este un mamifer cetaceu asemanator cu delfinul care are un corn foarte lung ce porneste din mijlocul fruntii.

Un alt animal de la care ar fi putut porni aceasta legenda ar putea fi, Oryx-ul, antilopa desertului care are si ea un corn ce porneste din centrul fruntii.

Puteri:

Se spune ca numai o virgina goala putea prinde frumosul inorog. Acesta, fiind atras de puritatea ei, isi odihnea capul in poala ei. In timp ce dormea, un vanator il putea prinde. Daca totusi fata nu era pura, inorogul o omora.

Daca beai din cornul unui inorog erai protejat de orice otrava.

Simbol:

Culoarea sa alba e simbolul puritatii, castitatii si  virginitatii.

In zilele noastre:

Inorogul este folosit in literatura fantastica moderna avand mentiuni chiar si in "Harry Potter si Piatra Filozofala". Personajul negativ il foloseste pe inorog pentru a-si prelungi viata band din sangele sau argintiu.

Publicitate
Sesizeaza neregula