Publicitate

Nokia

Publicitate


Istoria Nokia inseamna un secol si jumatate de inovatie - de la fabrica de hartie de pe malul unui rau din sud-vestul Finlandei pana la pozitia de lider in industria globala de telecomunicatii.
Istoria Nokia incepe cu fabrica de hartie a lui Fredrik Idestam, de pe malurile raului Nokianvirta. Între 1865 si 1967, compania creste si devine o mare putere industriala. Intrarea in domeniul electronicelor se va face insa intr-o faza ulterioara - intai are loc fuziunea cu un producator de cabluri si cu un producator de cauciuc, fuziune prin intermediul careia se creeaza Nokia Corporation.
Trecerea la mobilitate: 1968-1991

Nou-infiintata Nokia Corporation dispune de o pozitie ideala pentru a-si asuma rolul de deschizator de drumuri in industria comunicatiilor mobile. Pietele europene de telecomunicatii fac acum primii pasi catre dereglementare, retelele mobile se extind catre acoperire globala, iar Nokia se afla in fruntea industriei, cu produse care fac istorie.

Revolutia mobila: 1992 - 1999

În 1992, Nokia decide sa se concentreze asupra sectorului de telecomunicatii - probabil cea mai importanta decizie de strategie din istoria companiei.

În contextul cresterii gradului de adoptie a standardului GSM, noul CEO Nokia, Jorma Ollila, reuseste sa plaseze compania in avangarda industriei de telefoane mobile, aflata acum intr-o faza de dezvoltare exploziva. Nokia va deveni lider mondial in domeniu inainte de sfarsitul deceniului.


Sursa: cuvant cenzurat.portalroman.comPublicitate
Sesizeaza neregula