Publicitate

Sean Connery

Publicitate

Sean Connery s-a nascut in Edinburgh, in anul 1930, si a crescut intr-o familie modesta. Din aceasta cauza, in perioada adolescentei a muncit pentru a se putea intretine si tot din acelasi motiv renunta la scoala si se inroleaza in marina la varsta de 16 ani. Aici munceste trei ani dupa care este nevoit sa renunte deoarece se imbolnaveste de ulcer la stomac.

Se intoarce in Edinburg, unde practica exercitii fizice, pentru ca mai apoi sa castige locul 3 la titlul de Mr. Universe. Se hotaraste sa incerce si actoria, insa ii trebuie 8 ani de zile sa ajunga celebru. Primul lui rol important il are in Another Time, Another Place (1958) alaturi de Lana Turner. Dupa cativa ani de intense participari in film si in televiziune, Connery a fost distribuit in rolul Bond in Dr. No (1962).

Sean Connery a castigat un premiu Oscar in anul 1987, un Glob de Aur in 1988, un premiu al academiei Britanice si in 1999 premiu cel mai bun actor european la alegerea publicului din partea European Film Academy cu Entrapment.

Publicitate
Sesizeaza neregula