Publicitate

Spondiloza cervicala

Publicitate


Spondiloza cervicala este o afectiune degenerativa a coloanei vertebrale, localizata la nivelul  vertebrelor cervicale si a discurilor intervertebrale. Cunoscuta si sub denumirea de osteoartrita cervicala, afectiunea survine in general la persoanele cu varste peste 40 ani si evolueaza in timp.
Desi spondiloza cervicala afecteaza ambele sexe in mod egal, la barbati survine mai devreme decat la femei.
Procesul de degenerare caracteristic spondilozei cervicale este rezultatul uzurii oaselor din partea posterioara a gatului pe masura inaintarii in varsta. Celelalte modificari ce insotesc aceasta afectiune, cum ar fi proliferarea anormala a tesutului osos (osteofite) pot duce la cresterea presiunii exercitate asupra nervilor spinali si, uneori, asupra maduvei spinarii.

Formele usoare de spondiloza cervicala nu necesita tratament, sau raspund la tratamentul conservator, care consta in purtarea unei orteze cervicale sau administrarea de analgezice.

In cazul formelor grave de spondiloza cervicala, in special cele care implica presarea nervilor spinali sau a maduvei spinarii, tratamentul consta in fizioterapie, administrarea de medicamente puternice sau chiar in chirurgie.


Sursa: cuvant cenzurat.scritube.comPublicitate
Sesizeaza neregula