Publicitate

Strutul

Publicitate

Strutul face parte din grupa pasarilor alegatoare si este cunoscuta drept cea mai mare pasare ce traieste in prezent pe pamant. Aceasta specie de pasare se gaseste in Africa, iar de aici s-a raspandit si in desertul Sahara.

Masculul strut, spre deosebire de femela strut, este mult mai mare, avand o inaltime de 210 pana la 275 cm si o greutate de 100 - 130 kg. De asemenea, masculii au penajul inchis la culoare in timp ce femela are o culoare cenusiu spalacita.Strutii au un gat golas lung, ce se termina cu cap micut in raport cu marimea corpului. Aceasta pasare gigant, este animalul cu cei mai mari ochi din categoria vertebratelor terestre.

Chiar daca au aripi, strutii nu si le folosesc pentru a zbura, ci pentru a-si mentine echilibrul. Strutul are capacitetea de a alerga cu o viteza de 70 km/h, datorita celor doua degete de la picior cu ghiare de peste 10 cm lungime.Strutii traiesc in regiuni de desert si savane deschise, preferand portiunile cu iarba scurta, fara pomi sau tufisuri, zone ce ii dau libertatea de a alerga.

Hrana loc consta in plante, seminte si insecte, iar ocazional, "gusta" si din resturile de animale ramase de la masa pradatorilor carnivori. Pot supravietui perioade lungi fara apa, dar atunci cand au ocazia le place sa se balaceasca in oazele sau in baltile din savana tropicala.

In prezent exista trei specii de struti si anume: Strutio Camelus Australis si Strutio Camelus Molybdophanes, mai cunoscuti sub numele de Blue necks; Strutio Camelus Camelus si Strutio Camelus Masaicus cunoscuti sub numele de Red Necks.

Publicitate
Sesizeaza neregula