Publicitate

Turmalina

Publicitate


Turmalina este un silicat complex de aluminiu si bor, cu duritatea 7-7,5 pe scala Mohs. În lume, se gaseste in diferite locuri, cum ar fi Uralii, Boemia, Saxonia, Insula Elba, Norvegia, Marea Britanie, Groelanda, Republica Malgasa, Afghanistan, S.U.A. etc. Forma opaca e cunoscuta si sub numele de "Schroll", iar cea albastra de "Indigolita".
Turmalina este Piatra alternativa a lunii octombrie si a zodiei Balantei (24 septembrie - 23 octombrie), numerologic fiind asociata cu 11 care, prin reductie, da valoarea 2, deci asocierea sa numerologica dubla este 11/2. Turmalina verde este Piatra lunii mai, iar cea cu nuanta galbena, a toamnei si a orei 6 dimineata.
Este Piatra ingerului Tadhiel, cel care l-a impiedicat pe Abraham sa-si sacrifice fiul, Isaac, la porunca lui Dumnezeu. Vocea lui a fost aceea care i-a spus "nu-ti ridica mana asupra copilului …caci stiu ca esti temator de Dumnezeu". Turmalina este folosita din cele mai vechi timpuri ale crestinitatii pentru confectionarea inelelor pastorale, cu toate ca uneori se foloseau si alte Pietre albastre, cum ar fi Safirul. Datorita compozitiei sale chimice extrem de complexe, ea poate diferi de la un Cristal la altul, iar cateodata chiar in cadrul aceluiasi individ. Tocmai de aceea, se poate intampla ca acelasi Cristal sa prezinte culori diferite la capete (la unul rosu, la celalalt albastru, iar la mijloc portocaliu) ori culori diferite in interior si in exterior (in interior rosu, iar in exterior verde – Cristalul "pepene"). Comparativ cu celelalte Pietre, Turmalina prezinta cea mai vasta gama de culori si tonuri; in plus, are si o stralucire deosebita.

Se considera ca Turmalina este una dintre Pietrele de origine extraterestra, ea fiind materializata pe Terra de formele superioare de viata, pentru a asista umanitatea in tranzitia spre Era Varsatorului. Ea va forma puntea policroma ce poate fi traversata de spirit, creand un echilibru de forte ce vor permite legarea diferitelor lumi. Turmalina verde (Verdelita) este un tamaduitor al tuturor nivelelor, extinzandu-si energiile de la cele mai subtile esente spirituale, pana la cele mai grosiere, ale formelor materiale. Poate sa intareasca sistemul nervos, facandu-l capabil de mai multa forta spirituala. Pe masura ce corpul fizic isi modifica frecventele, pentru a se alinia cu energia Turmalinei verzi, se produce o reechilibrare a balantei hormonale, se pot atinge stari tot mai elevate ale constiintei. Este o Piatra excelenta pentru a fi purtata si/sau folosita in cazurile de oboseala cronica, epuizare, dar si pentru refacerea si regenerarea omului. Inspira creativitate, fiind purtata din acest motiv de catre artisti. Purtata in dreptul gaurilor (accidentale) ale corpului auric, le protejeaza de influentele negative externe.

Turmalina roz (Rubelita) este una dintre Pietrele trinitare ale chakrei inimii. Se poate folosi in conjunctie cu Cuartul roze si Kunzita, pentru initierea activitatii complecte a acesteia. Cuartul roze focalizeaza, pentru inceput, dezvoltarea iubirii sinelui, activata apoi de Kunzita, care o face apta pentru exprimarea spre exterior. Avand acest fundament pregatit, Turmalina isi exercita influenta pentru oferirea respectivei Iubiri, intregii lumi. Turmalina roz este cea care da Iubirea in lumea materiala. Prezenta sa creeaza Iubire si entuziasm in viata. În acelasi timp, prin sursa sa infinita de Iubire si compasiune, ea este si autoprotejata. Prin vibratiile sale, Turmalina roz este capabila sa transforme radical legaturile nocive dintre inima si sentimentele negative, cum ar fi cele de parere de rau, de teama etc.

Folosind, purtand, meditand cu Turmalina roz, ea va inspira inima sa abandoneze sentimentele negative din trecut, favorizand cresterea increderii in puterea Iubirii. Multe suferinte ale corpului fizic isi au originea in planul emotional. Vibratiile Turmalinei roz vor dizolva si disipa aceste sentimente destructive vechi. Odata purificata inima de aceste impresii din trecut, ea poate sa se apropie deja de cunoasterea adevaratelor scopuri ale sentimentelor: exprimarea bucuriei Iubirii.


Sursa: cuvant cenzurat.referatele.comPublicitate
Sesizeaza neregula