Publicitate

Ursul panda

Publicitate


Ursul Panda, numit si ursul de bambus, este un mamifer foarte dragalas si extrem de interesant. El are capul rotund, acoperit in mare parte de blana alba, iar urechile si zona din jurul ochilor de blana neagra. De asemenea umerii si membrele sunt acoperite de blana neagra, pe cand restul corpului de blana alba. Membrele superioare ale ursului au cate 6 degete ce il ajuta sa se catere in copaci si sa isi tina echilibru. Pentru multa vreme panda nu era considerat o specie de urs, fiind asemenator cu ratonul numit "panda rosu", insa, in anul 1995, a fost recunocut ca specie de urs.
Ursii panda traiesc in China, in nordul Birmaniei si in Vietnam. Din cauza oamenilor ce au intrat in spatiul lor, ursii au parasit aceste regiuni, iar in prezent traiesc doar in sud-vestul Chinei. Principala lor sursa de hrana este bambusul. Aceasta planta nu este foarte consistenta si de aceea un urs panda are nevoie de aproximativ 30 de kilograme de bambus pe zi. Din acest motiv, ursul panda isi petrece aproape intreaga zi mancand. Din cauza alimentatiei limitate, ursii panda sunt o specie de animale pe cale de disparitie.
Masculul panda cantareste 85-125 de kg, pe cand femela doar 80 de kg. Femela este capabila sa faca pui abia la varsta de 3-4 ani. Ea naste o data la 2-3 ani cate doi pui de marimea unui soricel. In cele mai multe cazuri doar unul din ei reuseste sa traiasca. Abia la varsta de 18 luni, puiul devine independent. In prezent, din cauza distrugerii habitatului, mai traiesc in libertate doar 1600 de ursi panda.


SURSA: clopotel.ro



Publicitate
Sesizeaza neregula