Publicitate

Utilaje agricole

Publicitate


În 1890, americanii Benjamin Holt si Daniel Best au inceput sa experimenteze utilizarea in agricultura a unor forme diferite de tractoare pe baza de aburi. Lucrand in mod separat pentru companiile proprii, ei au fost pionierii tractoarelor cu senile si ai motoarelor de tractor pe baza de benzina.
În acele timpuri de inceput, motoarele cu tractiune pe baza de aburi erau enorme si se infundau adesea in solul moale - scoaterea utilajului de acolo putea sa dureze cateva zile.
Pentru a creste suprafata de contact cu solul a motorului de tractiune, Benjamin Holt a avut ideea de a inlocui rotile cu senile. În 1904, primul tractor cu senile de tip Holt a fost testat. A intrat curand in lucru la ararea solului moale de langa fabrica lui Holt din Stockton, California si a fost declarat "un real succes".

Dupa mai multe teste, primul tractor pe senile - avand un set de senile nou si imbunatatit - a fost trimis la ferma familiei Holt pentru a lucra o iarna la arat. Curand dupa aceea, Holt a inventat marca comerciala "Caterpillar" Holt a trecut de la puterea aburului la benzina, iar pana in anul 1909, tractoarele sale pe senile erau cumparate rapid de catre clientii sai. În acest timp, fiul lui Daniel Best, C. L. Best, a infiintat propria sa companie si in 1910 a inceput sa construiasca tractoare pe benzina, cu roti si aproape imediat a trecut la conceperea unui tractor experimental cu senile. Tractorul pe senile "CLB" cu puterea de 75 CP a aparut la inceputul anului 1913 si a fost primul utilaj care a purtat marca comerciala a lui Best, "Tracklayer". Tracklayer 75 a incorporat un numar de progrese tehnice semnificative. Printre acestea erau oscilatia imbunatatita a senilelor pentru a reduce sarcinile exercitate de lovituri asupra sasiului si a motorului, plus o metalurgie imbunatatita a intregului tractor. În 1925, Holt Manufacturing Company si C L Best Tractor Company au fuzionat pentru a forma Caterpillar Tractor Co. Evolutia din 1925 pana in prezent reprezinta o continua imbunatatire a produsului. Au existat doua progrese majore – introducerea motorului diesel la linia de produse in 1931 si inventarea senilei etanse si lubrifiate. Motorul diesel a oferit utilajelor mai multi cai-putere decat inainte si le-a facut mai ieftine de detinut si utilizat. Şenila etansa si lubrifiata a ajutat la reducerea costurilor de intretinere a sasiului. Boltul de senila este permanent acoperit intr-un lubrifiant etansat, care minimizeaza contactul metal-pe-metal si incetineste uzura bolturilor si a bucselor. Tractorul Challenger, impreuna cu sistemul sau patentat Mobil-tracTM, a fost introdus in 1987. Mobil-trac a reprezentat un important salt inainte oferind o tractiune si o flotatie mai buna, compactare redusa a solului si mai multa versatilitate pentru costuri reduse si productivitate sporita in activitatile agricole. Îmbunatatirile de-a lungul anilor au inclus o trecere de la comenzile prin cablu la cele hidraulice, sisteme computerizate de monitorizare, divizoare de cuplu, transmisii de comutare a puterii, directie diferentiala – iar lista continua.

Transmiterea vestilor privind utilajele de aplicare

Ag-Chem construieste cu succes echipament de aplicare inca din 1963, sub numele de Ag-Chem Equipment Company Inc., vanzand echipament specializat de pulverizare pentru industria agricola.

Zece ani mai tarziu, utilajul auto-propulsat Terra-Gator 1253 a fost introdus – primul aplicator marca Ag-Chem avand 3 roti cu pneuri de mare flotatie.  Acesta a fost urmat in 1979 de catre modelul 1603, recunoscut de indata ca fiind primul aplicator cu mare flotatie din industrie.

În 1984, compania Kurstjens a produs primul Tri-Axer de tip tras.  Primul sasiu Terra-Gator cu un sistem de ingrasamant natural lichid a fost vandut in Olanda trei ani mai tarziu.  Kurstjens a devenit in curand dealer-ul oficial pentru Terra-Gator in Olanda, Germania si Belgia, vanzand primul utilaj Terra-Gator in fosta Republica Est-Germana in 1991 si deschizand piata pentru utilajele auto-propulsate de imprastiat agenti fertilizatori in Europa.

Peste doar doi ani, utilajul Soilection model 1993, primul utilaj auto-propulsat cu recipient multiplu, a fost vandut in Germania, deschizand drumul agriculturii specifice locatiei  Ag-Chem a deschis de asemenea si piata recoltelor pe randuri prin lansarea primului pulverizator auto-propulsat RoGator pe sina.

În 1994, Kurstjens a devenit in proportie de 100% subsidiara Ag-Chem, functionand sub numele de Kurstjens Terra-Gator BV.  Numele companiei a fost schimbat 2 ani mai tarziu in Ag-Chem Europe, importatorul oficial de al Ag-Chem Equipment Company Inc. in Marea Britanie, Franta si Europa Centrala. În 1997 a fost introdusa Terra-Gator 8103, o serie noua de utilaje Terra-Gator cu 3 roti, avand o cabina cu stil nou si un nou tren de rulare care a definit design-ul tuturor utilajelor Terra-Gator intr-un stil nou.  Doar un an mai tarziu, a 10.000-a unitate Terra-Gator a fost vanduta de catre Ag-Chem.

Primul utilaj Terra-Gator care a fost produs in totalitate de catre Ag-Chem Europe in Grubbenvorst a fost modelul 2104, care a inlocuit modelul anterior 2204.

În anul 2000, Ag-Chem a inceput sa produca si sa vanda pulverizatorul auto-propulsat RoGator 618, conceput de catre Ag-Chem Europe pentru a fi compatibil cu latimea de 1,8 m a sinei europene.

Îndeplinirea provocarilor viitorului agriculturii, impreuna

Atunci cand Ag-Chem Equipment Company Inc. a fost preluata de catre AGCO Corporation in 2001, prima cooperare dintre Ag-Chem Europe si celelalte divizii ale familiei AGCO a inceput.  Vizitatorii expozitiei Agritechnica din Hanovra de la sfarsitul acelui an au fost foarte entuziasmati de combinarea unui utilaj Fendt 926 Vario si a unui Tri-Axer marca Ag-Chem cu un rezervor de 22 m3.

Pulverizatoarele auto-propulsate Spra-Coupe au fost adaugate la linia Ag-Chem Europe in 2002, impreuna cu introducerea modelelor Terra-Gator 8133 si RoGator 418.  Acest lucru a coincis cu extinderea arealului de vanzare al acestor utilaje la Africa si la Orientul Mijlociu. AGCO a inceput de asemenea sa produca utilaje cu senile Challenger sub licenta Caterpillar in 2002.  Dezvoltarea continua a produselor a dus la Seria MT "B" pe care o cunoastem in prezent – unul dintre cele mai puternice si mai economice tractoare agricole din piata.

În 2004, Ag-Chem Europe a inceput sa se integreze in brand-ul Challenger, introducand noua Serie Spra-Coupe 7000 si vanzand primele utilaje RoGator 1264C, Terra Gator 8103 Airmax si Spra-Coupe 4650 in Rusia.

Din 2004, linia Challenger a continuat sa creasca extensiv sub egida AGCO pentru a include, printre altele, tractoarele cu roti din Seriile MT600B, MT500B si MT400B produse la fabrica de renume mondial din Beauvais, Franta si echipamentul superior calitativ de recoltare provenit atat de la fabricile din Europa cat si de la cele din America.   Aceste utilaje sunt disponibile in piete selectate din cadrul regiunii EAME. Între 2005 si 2006, atat birourile cat si facilitatile de productie ale Ag-Chem din Grubbenvorst au fost extinse si imbunatatite  Facilitatile excelente calitativ si locatia centrala au dus in mod logic la desemnarea acestora ca centru de distributie pe regiunea EAME a tractoarelor cu senile Challenger, continuand integrarea in organizatia Challenger pentru regiunea EAME.

Dezvoltarile de produse Challenger incepand din acel moment au inclus introducerea Seriei actualizate Spra-Coupe 4000 si a noilor modele Terra-Gator 2244 si 3244, a tractoarelor cu roti imbunatatite din seriile MT600B si MT500B si a fantasticului tractor articulat MT900B, consolidand integrarea diferitelor utilaje sub umbrela Challenger si declansand partajarea de elemente tehnologice si stilistice.Challenger se bazeaza pe bogata sa istorie si experienta in continuarea extinderii si dezvoltarii unei game complete de utilaje agricole de inalta calitate si inalta productivitate.Scopul sau este acela de a lucra in parteneriat cu afacerile agricole din lume pentru a le ajuta sa isi imbunatateasca eficienta, productivitatea si bineinteles profitabilitatea.


Sursa: cuvant cenzurat.agricultura-romania.roPublicitate
Sesizeaza neregula