Publicitate

William Thomson

Publicitate


Scara Kelvin este scara de temperatura termodinamica (absoluta) unde temperatura de zero absolut (0 K) este cea mai scazuta temperatura posibila, nimic neputand fi racit mai mult, iar in substanta nu mai exista energie sub forma de caldura. Unitatea de masura a scarii Kelvin este kelvinul (simbol: K), care este unitatea de temperatura in SI si este una din cele sapte unitati de masura fundamentale.
Majuscule si forme la plural
Cand cuvantul se refera la unitatea kelvin (temperatura sau interval de temperatura) se scrie cu minuscule, cu exceptia cazului cand cuvantul este primul din propozitie. Cand cuvantul se refera la scara Kelvin, se scrie cu majuscula.

Pluralul unitatii kelvin este "kelvini".

Forma si stilul simbolului K

Simbolul kelvinului este intotdeauna litera latina majuscula K (nu se admite cursiv), deoarece minuscula este prefixul SI pentru 1 × 103.

Simbolul special Unicode al kelvinului

Unicode, care este un standard industrial conceput sa permita reprezentarea consistenta in calculatoare a tuturor simbolurilor din scrierile folosite in lume plaseaza "simbolul kelvin" la U+212A.

Aspectul sau este aproape la fel cu al majusculei K.

Deoarece unele calculatoare au probleme la afisarea simbolului kelvinului se admite folosirea in locul lui a majusculei K.


Sursa: cuvant cenzurat.scribd.comPublicitate
Sesizeaza neregula