Publicitate

Yves Saint Laurent

Publicitate


Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent, cunoscut mai ales ca Yves Saint Laurent, a fost unul dintre cele mai importante nume din istoria modei.
Acest designer francez s-a nascut in Algeria, insa a revenit la Paris imediat dupa terminarea scolii generale pentru a-si urma visul: acela de a incepe o cariera in moda. Primele rezultate nu au intarziat sa apara deoarece la varsta de 17 ani obtine postul de asistent al lui Christian Dior.
Regretabilul deces al lui Dior, survenit la 4 ani dupa ce Yves Saint Laurent ii devenise asistent, ii deschide acestuia din urma portile catre o cariera de succes, deoarece ramane la conducerea imperiului creat de Dior.
Acumuland suficienta experienta, Saint Laurent isi incepe propria afacere in 1962. Devine, in scurt timp, unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati designeri din toate timpurile. De fapt, este cel care a popularizat purtarea costumelor formate din pantaloni si sacou si in randul femeilor (pana atunci, aceste articole vestimentare erau purtate doar de catre barbati).

La inceputul anilor ’60, Yves Saint Laurent introduce pe podiumuri materialele transparente si pe cele in culori metalice, provocand o adevarata revolutile in moda. In anii ’70, acesta creaza haine de inspiratie etnica, incluzand aici jachete safari care puteau fi purtate de barbati si femei deopotriva.

Insa, cea mai mare contributie a acestuia adusa pe podiumurile de moda este aceea ca a fost primul designer din istorie care a introdus modele de culoare care sa ii prezinte colectiile. In plus, Yves Saint Laurent a creat haine pentru nume mari din istoria modei precum: Loulou de la Falaise, Betty Catroux, Talitha Pol-Getty, Catherine Deneuve si Katoucha Niane.

Pe langa creatiile vestimentare care l-au facut celebru, Yve Saint Laurent detine si cateva marci de parfumuri la fel de cunoscute: Y din 1964, Rive Gauche in 1971, Opium in 1978, Paris in 1983, Champagne in 1993 - redenumit Yvresse in 1996, Opium for Men in 1996, Baby Doll in 1999 si Nu in 2001.


Sursa: cuvant cenzurat.petocuri.roPublicitate
Sesizeaza neregula